U SELU GRABIK ILOVA: SJEĆANJE NA MILADINA SIMIĆA

0
1415

Na asflatnom terenu malih sportova, kod mjesne osnovne škole, u Grabik Ilovi protekle noći (nedjelja,2.septembra) odigran je memorijalni turnir u malom fudbalu, posvećen njegovanju uspomena na Miladina Simića, bivšeg fudbalera, koji je nastupao za ekipu mjesnog FK Željezničar iz Grabik Ilove, nekadašnjeg člana Opštinske lige Prnjavor.

Simić je rođen 1958.godine, a umro je 2007.godine. Godinu dana kasnije organizovan je prvi memorijalni turnir posvećen pravom sportisti i cijenjenom aktivisti Grabik Ilove, pa je jučerašnje izdanje ove memorijalne smotre imalo 11. izdanje.

Na otvaranju je govorio Božo Stanić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Grabik Ilova, naglašavajući da je Simić uvijek bio za primjer, kako na radnom mjestu, u prnjavorskoj Pošti, tako i na nivou sela u kome je rođen i gdje je proveo sve godine do smrti. Cijenili su ga i u drugim selima gdje je „Željo“ nastupao, a Miladin je uvijek bio među istaknutijim prvotimcima svoje ekipe.

Ovogodišnji turnir okupio je 10 ekipa, a takmičenje je trajalo do poslijeponoćnih časova. Prvo mjesto i nagradu od 400 maraka osvojila je ekipa Mladih socijaldemokrata iz Vijačana, druga je bila ekipa Drinića, a treće mjesto osvojili su fudbaleri Poleta iz Smrtića. Uz novčane nagrade tri prvoplasirana sastava dobili su pehare.

-Na turniru se još jednom potvrdilo koliko je naš Miladin bio cijenjen i poštovan u ovoj mjesnoj zajednici.Siguran sam da će i naredne generacije Grabičana znati na pravi način da njeguju uspomene na ovog sjajnog čovjeka, rekao je Danko Simić, stanovnik podružnice Donji Grabik.

Turnir je prvukao veliki broj stanovnika ovog i susjednih sela, a među gostima su bili i načelnik Opštine Darko Tomaš i ministar Zlatan Klokić.

(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here