U SELU GUSAK GAJEVI – JUBILARNA KAZANIJADA

0
1297

 

U prnjavorskom selu Gusak Gajevi ovog petka poslije podne u toku  je deseta Kazanijada ,koju organizuje ugledni domaćin i proizvođač kvalitetne domaće rakije,Radivoje Kuzmanović (na slici).Prigodnom veselju prisustvuje veliki broj gostiju,poslovnih partnera i prijatelja iz gradova banjalučke regije,kao i iz opštine Stanari.

Iako ova godina  prinosom nije bila bogata kao prethodne sezone,domaćin Kuzmanović  kaže da u zalihama ima više od 11.000 litara nekoliko vrsta rakije.Nastupao je i na 200 sajmova,a njegovi ukućani pripremaju se i za nastup na novembarskom banjalučkom Velesajmu.

Nastojanja Radivoja Kuzmanovića da sačuva ugled jednog od vodećih proizvođača rakije u Republici Srpskoj,pohvalio je i nekadašnji turistički radnik Tihomir Ljubojević,koji redovno stiže na smotre ovakve vrste.Među velikim brojem gostiju bila je i delegacija opštine Stanari,sa kojom Kuzmanović  takođe odvija tijesnu saradnju.

Na ekonomiji Radivojević je 2.670  stabala,ali je proljećni mraz desetkovao urod šljive.Tradiciju kazandžijskog posla Radivoje je naslijedio od svojih predaka,koji se ovim poslom bave još od 1.853.godine.

prnjavorlive.info

PODIJELI