U SELU GUSAK – VESELJE UZ RAKIJSKI KAZAN

0
1457

Na imanju porodice Kuzmanović u prnjavorskom selu Gusak,danas je održana sedma Kazanijada,kojas je okupila nekoliko stotina gostiju iz prnjavorske i susjednih opština.Svečanosti su prisustvovali i predstavnici brojnim institucija i organizacija,a domaćinu,Radivoju Kuzmanoviću,dobre rezultate u pripremanju prirodne i nadaleko čuvene rakije šljivovice poželio je i načelnik opštine Siniša Gatarić,sa saradnicima.

IMG_0437

Tri prethodne generacije Kuzmanovića takođe su se bavile proizvodnjom šljivovice,pa je Radivoje,ne krijući ponos na dugu i bogatu tradiciju i svoje pretke,naglasio da je i ova godina bila izuzetno plodna,jer je prikupio više od 3,5 vagona plodova.U voćnjaku ove porodice je više od 2.600 stabala,o kojima,uz Radivoja brigu vode supruga Gordana i kćerka Bojana.

Radivoje Kuzmanović već godinama je  jedan od najvećih proizvođača rakije u Bosni i Hercegovini.Do sada se predstavio na 171 sajmu,gdje je osvojio na desetine medalja i drugih priznanja.

IMG_0442

Za vedro  raspoloženje pobrinuo se poznati muzički sastav „Novi maratonci“,a veselje je od ranih poslijepodnevnih  nastavljeno i u večernjim časovima,pa je Gusak ovog petka,30.oktobra,  najveselije prnjavorsko selo.(prnjavorlive.info)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here