U Srpskoj 25 novih slučajeva virusa korona

0
440

U Srpskoj je u protekla 24 časa potvrđeno 25 novih slučajeva novog virusa korona i kod jedne osobe iz Brčko distrikta koja se trenutno liječi na UKC RS, a u laboratorijama je testirano 507 uzoraka, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Prema mjestu prebivališta, devet novozaraženih je iz Banjaluke, tri iz Gacka, po dvije osobe iz Kotor Varoša, Broda, Srpca i Teslića, a po jedna iz Čelinca, Broda, Dervente, Modriče i Prijedora.

Kod 14 osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih 11 nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno šest osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Testirano je ukupno 30 radnika iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, a zaraza je potvrđena kod jednog ljekara, dok je ostalih 29 bilo negativno. Testirano je i 80 radnika iz drugih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj i ovi nalazi su bili negativni.

Među novozaraženima je 13 muškaraca, od čega je osam starije i pet srednje dobi, te 12 žena, od čega je pet srednje, jedna malđe i šest satrije životne dobi.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je ukupno 20 osoba koje borave ili rade u domovima za starija lica, kao i 95 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj od posljedica COVID 19 preminula je 61 osoba, a oporavila se 391 osoba.
Tako je u RS do sada potvrđeno ukupno 1068 slučajeva ovog virusa.

U UKC RS trenutno se na odjeljenju Covid-19 liječi 51 osoba sa teškom kliničkim slikom, na lokaciji stare pulomologije je 75 osoba, sa lakšom slikom, a stare hirurgije 23.

U izolaciji su dva pacijenta.

Na respiratoru je ukupno pet osoba, a na kiseoničkoj maski pet osoba.

U ostalim bolnicama u RS liječi se ukupno 29 pacijenata.

Šeranić je potvrdio da je preminulo osam osoba u posljednja 24 sata u bolnicama u RS.

/Srpskainfo/

PODIJELI