U Srpskoj 27 novozaraženih, preminulo devet lica

0
433

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 521 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 27 osoba.

Radi se o 16 muških i 11 ženskih osoba, od kojih je pet osobe mlađe, 11 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Kotor Varoša i Teslića, po dvije iz Bijeljine, Doboja, Kneževa, Laktaša i Trebinja i po jedna iz Banjaluke, Broda, Zvornika, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Pala, Ribnika, Sokoca, Han Pijeska i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su dvije osobe iz Ugljevika i po jedna iz Šamca, Teslića, Kozarske Dubice, Laktaša, Šipova, Kotor Varoši i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.133 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.710 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.277 osoba, a testirano je ukupno 276.451 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 227 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 105, a u ostalim bolnicama 122. Na respiratoru je 39 osoba (22 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 17 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.936 osoba, a nadzor je završen kod 191.109 osoba.

/JZU Institut za javno zdravstvo/

PODIJELI