U Srpskoj dvoje preminulo od posljedica korone, 12 novozaraženih

0
273

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 437 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba.

Radi se o sedam muških i pet ženskih osoba, od kojih je pet srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po dvije osobe su iz Bijeljine i Kotor Varoša i po jedna iz Broda, Gacka, Doboja, Zvornika, Laktaša, Teslića, Trebinja i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama starije životne dobi iz Banjaluke i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.267 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.752* osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.914 osoba, a testirano je ukupno 280.228 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 122 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 49, a u ostalim bolnicama 73. Na respiratoru je 15 osoba (11 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 4 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.330 osoba, a nadzor je završen kod 192.014 osoba.

*Napomena: Na dan 11.06.2021. godine, naknadno su prijavljena četiri smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (dvije osobe iz Banjaluke i po jedna osoba iz Gradiške i Laktaša).

/JZU Institut za javno zadravstvo/

PODIJELI