U Srpskoj još 26 zaraženih, ukupno 1.931

0
465

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 311 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 26 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Riječ je o 13 muških i 13 ženskih osoba, od kojih je sedam mlađe, 16 srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, šest iz Prijedora, četiri iz Čelinca, tri iz Doboja, dvije iz Kotor Varoša i po jedna iz Teslića, Rogatice, Mrkonjić Grada i Bratunca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.931 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 121 osoba kod koje je potvrđen test na ovaj virus.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.269 osoba. Na ovaj virus testirano je ukupno 34.556 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 108, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a u opštim bolnicama 62.

Ukupan broj lica kod kojih je test na kovid 19 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 162.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.714 osoba, a nadzor je završen kod 36.168 osoba.

/RTRS/

PODIJELI