U Srpskoj još 59 osoba zaraženo virusom korona, nova dva slučaja u PRNJAVORU

0
414

U Srpskoj je u protekla 24 časa potvrđeno 59 novih slučajeva novog virusa korona i kod jedne osobe iz Brčko distrikta, a u laboratorijama je testirano 677 uzoraka, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

– Riječ je o nešto više od osam odsto pozitivnih u odnosu na ukupan broj testiranih. Do sada je to bilo oko pet odsto u odnosu na broj uzoraka. Ovo govori o popuštanju mjera i o tome kako se ponašamo – kaže Šeranić.

Kako je rekao, podaci ne treba da nas zavaravaju, jer evo imamo nepovoljniju situaciju nego prethodnih dana.

– Sve polazi i završava se sa pojedincem i kako ćemo se ponašati, bez obzira na ublažavanje mjera. U zajednici se mogu primijetiti oni koji su opušteniji, kao i da je cijela zajednica opuštenija u odnosu na prethodni period – dodao je Šeranić.

Najviše novozaraženih je iz Banjaluke -22, sedam osoba je iz Laktaša, pet iz Doboja, četiri iz Kotor Varoša, dva iz Prnjavora…

– Još jednom podsjećamo da se strogo pridržavamo mjera i da se ne inatimo sa virusom. Može se svima desiti. Teško nam pada ograničavanje slobode, ali to je važna mjera – istakao je ministar Šeranić.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here