U Srpskoj nema novih slučajeva korona virusa

0
466

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, objavljenog juče u popodnevnim časovima, u Republici Srpskoj nisu registrovane nove osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, saopštili su iz Ministarstva zdravlja RS.

– U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi virus korona (Banjaluka-23, Čelinac-2, Laktaši-1, Srbac-1, Prnjavor-1 i Modriča-1). Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja – naglašavaju iz Ministarstva.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 8.264 osobe koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 245 osoba.

– Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 10 osoba (tri osobe pozitivnih na test virusa korona i 7 osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 78 osoba. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj – navodi se u saopštenju.

PODIJELI