U Srpskoj virus korona potvrđen kod 78 osoba

0
373

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univertzitetskoj boilnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 356 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 78 osoba.

Radi se o 28 muškarca i 50 žena, od kojih je osam mlađe, 56 srednje i 14 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Banjaluke, devet iz Bijeljine, osam iz Prijedora, po pet iz Bileće, Laktaša i Modriče, po četiri iz Gacka i Teslića, po tri iz Doboja, Prnjavora, Srpca i Šamca, po dvije iz Broda, Višegrada, Ugljevika i Čelinca i po jedna iz Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Milića, Foče i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen ni jedan smrtni slučaj.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.934 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 3.822* osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 57.980 osoba, a testirano je ukupno 294.505 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 96, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 50, a u ostalim bolnicama 46. Na respiratoru je 6 osoba (4 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 2 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 772 osoba, a nadzor je završen kod 194.025 osoba.

*Napomena: Na dan 16.08.2021. godine, naknadno su prijavljena tri smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (sva lica sa prebivalištem u Šipovu).

/JZU Institut za javno zdravstvo/

PODIJELI