U stanu nastradalog Almira Brkića pronađeno oproštajno pismo?

0
534

Policija Srednjobosanskog kantona, radi utvrđivanja uzroka stravične nesreće, usko je sarađivala s policijom u Vogošći, te su nakon pretresa, u stanu Almira Brkića u Ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje, pronašli njegovo oproštajno pismo.

Naime, profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevjenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kćerka F.B. poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak u 7.55 sati dogodila u tunelu Igman na autoputu Vlakovo – Lepenica.

Istražiocima je dodatno indikativno bilo to što na mjestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju.

Kasnijim ispitivanjem komšija i poznanika stradale porodice, otkrivena je još jedna indikativna činjenica – u Brkićevom stanu u petak ujutro intervenisala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina. Dodatno, stan je bio otključan, a ključ u bravi.

Ovu informaciju potvrdile su za “Avaz” i Brkićeve komšije, kazavši da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavili uviđaj u stanu.

Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, kazao je da je Brkića vidio ujutro prije nesreće.

“Bio je član kućnog savjeta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz održavanje našeg ulaza. Vidio sam ga kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se desiti tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od komšija da mu isključi plin i zaključa stan”, kazao nam je Hadžiavdija.

Stan broj 26, koji je na trećem spratu zgrade, nakon policijskog uviđaja je zapečaćen. Kako Avaz saznaje od izvora iz istrage, istražioci u Sarajevu intenzivno će nastaviti istragu uporedo s kolegama iz Srednjobosanskog kantona.

U ovoj teškoj nesreći teške povrede zadobio je njihov maloljetni sin B. B., koji je zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Prema nezvaničnim informacijama, povrijeđeni dječak, iako ima višestruke povrede, van je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najvjerovatnije spasilo život.

Ford u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se. Ljekari Hitne pomoći na mjestu događaja mogli su samo konstatovati smrt Brkića, njegove supruge i kćerke.

Dan žalosti u Vogošći

Opština Vogošća će proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima porodice Brkić. Iz kabineta načelnika je saopšteno da je Vogošća ostala šokirana ovom tragedijom.

“Almir Brkić radio je kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi „Zahid Baručija“, koju je pohađao njegov sin, a kćerka je trebala pohađati od septembra. Bio je aktivan i u svom komšiluku, pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike”, navedeno je iz kabineta načelnika Edina Smajića.

(Avaz)

PODIJELI