U susret Vidovdanskoj olimpijadi

0
1069

U Opštinskoj boračkoj organizaciji u Prnjavoru počele su pripreme za organizaciju Vidovdanske olimpijade, koja će 22. juna imati 18.izdanje. Jednodnevni susreti mladih iz nekoliko opština, u Kulašima, predstavljaju najznačajniji sadržaj na području naše opštine, povodom proslave velikog srpskog praznika.

“Kroz sportske susrete u nekoliko disciplina, druženje i druge sadržaje, mladi na najbolji način čuvaju uspomene na našu slavnu prošlost” kaže predsjednik Opštinske boračke organizacije, Vlado Živković.

Sportisti iz mjesnih zajednica i susjednih opština takmičiće se u malom fudbalu, povlačenju konopca, krosu, bacanju bombe u cilj,bacanju kamena s ramena i streljaštvu, a sadržaji sportskog karaktera odvijaće se na sportskim poligonima Osnovne škole „Ivo Andrić“ u Kulašima.

Kod spomen obilježja, gdje će biti položeni vijenci i cvijeće, biće održan čas istorije, a u crkvi u Kulašima molitva i parastos.

Vidovdan će biti obilježen i 28.juna molitvom i parastosom u Spomen hramu na Vučijaku , a dan ranije, takođe na Vučijaku, u večernjem terminu, biće upriličeni 13. po redu pjesnički susreti  pod nazivom „Svome rodu od Kosovskog boja do danas“. /R.P./

PODIJELI