U toku sjednica Skupštine opštine Prnjavor

0
557

Izvještaj o izvršenju budžeta za 2015.godinu najviše je zaokupio pažnju odbornika na zasijedanju današnjeg lokalnog parlamenta.

Izvještaj je dobio potrebnu skupštinsku većinu, a najvažnije je da smo bili likvidni i da su ispunjene sve obaveze koje su bile predviđene, kazao je predsjednik SO Prnjavor, Borko Lukanović.

“Treba reći i da su donesene odluke vezano za izmjenu Odluke o kreditnom zaduženju, gdje smo nažalost morali da smanjimo visinu traženih kreditnih sredstavak u odnosu na prošli put, a nismo dobili saglasnost od resornog ministarstva”

Lukanović je podsjetio da su prvobitno od Ministarstva finansija RS tražena kreditna sredstava u iznosu od tri miliona KM, zatim 500.000 KM, da bi se ova sredstva svela na 300.000 KM., te izrazio nadu da će ova kreditna suma biti odobrena kako bi opština bila u mogućnosti realizovati planirana kapitalna ulaganja koja su uvršetena u Program kapitalnih ulaganja opštine Prnjavor za 2016.godinu. Skupštinsko zasijedanje je još u toku, a na dnevnom redu se nalazi ukupno 21. tačka. U toku je razmatranje kadrovskih promjena dječijeg vrtića “Naša radost” u Prnjavor, Milijana Davidović, podnijekla neopozivu ostavku na mjesto direktora ove ustanove./prnjavorlive.info/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here