U Tužilaštvo sa mobilnim: Milinić svjedočio i kucao poruke

0
702

Bivši ambasador BiH i bivši šef predstavništva RS u Moskvi Gordan Milinić neometano je u Tužilaštvo BiH, gdje je svjedočio o navodnoj umiješanosti vrha vlasti RS u korupciju, unio mobilni telefon i putem poruka komunicirao sa pojedinim novinarima, koji su čekali da završi sa davanjem iskaza.

Sve stranke koje ulaze u Tužilaštvo, Sud i Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH ostavljaju mobilne telefone i sva sredstva za snimanje tona i fotografija na kapiji na ulazu u dvorište, a za unošenje telefona moraju dobiti posebno odobrenje. U Tužilaštvu BiH nisu bili voljni da kažu da li je Milinić dobio odobrenje.

Mada je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ranije rekao da će Milinić, koji tvrdi da je predsjednik RS Milorad Dodik kao mito primio kilogram zlata, dobiti status zaštićenog svjedoka, pravnici tvrde da on može biti samo svjedok.

“Ne može dobiti status zaštićenog svjedoka, jer se već zna da će biti svjedok ako predmet uopšte bude otvoren”, rekao je jedan od sudija Suda BiH.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić u subotu je kategorično odbacila Milinićeve insinuacije da krije Dodikove marifetluke.

” Ako je Mladen Bosić priču o kilogramu zlata, za koju je Milinić sam rekao da je čuo od njega u kafani, iskoristio u predizbornoj kampanji, onda ova reciklaža i pojavljivanje u javnosti Minhauzena Milinića dokazuje da je stvarni cilj rušenje odluke o referendumu i ispunjavanje obećanja koje su njegovi mentori iz Saveza za promjene dali političkom Sarajevu i svjetskim moćnicima”, kaže Golićeva.

glas srpsle

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here