Učenice iz Srpca prodavale narukvice kako bi pomogle drugarima

0
266

Gest vrijedan pažnje učinile su dvije učenice Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srpca, koje su organizovale humanitarnu akciju kako bi kupile školski pribor svojim drugarima iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

U pitanju su Minja Bajagić, učenica sedmog razreda i Dunja Kljajčin, učenica trećeg razreda, koje su došle na ideju da izrade narukvice koje su prodavale u centru grada i tako prikupile 70 KM za kupovinu školskog pribora.

“Vidjele smo nedavno, prilikom jedne slične akcije u Srpcu da ima dosta djece koja nisu opremljena za početak škole pa smo došle na ideju da i mi damo svoj doprinos. Dosta građana se odazvalo, a našu akciju je podržao i Crveni krst koji je obezbijedio školske torbe”, rekla je Minja.

Torbe sa priborom Minja i Dunja su sa nastavnicom Draganom Bobić uručile za dvije djevojčice nižih razreda.

Direktor škole Slavko Dragosavljević pohvalio je učenice i dodao da one mogu predstavljati primjer drugim đacima po svojoj humanosti.

“Zabilježili smo ovih dana još jedan sličan gest, jer je učenica Nikolina Pejaković iz petog razreda, takođe poklonila školsku torbu jednom od svojih drugova iz razreda”, rekao je Dragosavljević.

Dunja Kljajčin i Minja Bajagić sa nastavnicom Draganom Bobić uručile dvjema djevojčicama školski pribor za koji su same obezbijedile sredstva a Crveni krst Srbac kupio rukske!

Gepostet von Crveni krst Srbac am Donnerstag, 12. September 2019

(Nezavisne)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here