Udruženje žena žrtava rata RS: Sudske presude ne mogu pisati istoriju

0
382

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izrazila je žaljenje zbog toga što razni mediji i dalje prenose neistine o stradanju u Srebrenici, gdje su stradali i Srbi i Bošnjaci, i što se u svemu tome pozivaju na presude Haškog tribunala, izmišljenog suda stvorenog da bi prvenstveno sudio Srbima.

Ona je izjavila Srni da istoriju ne mogu pisati sudske presude, pogotovo ne presude Haškog tribunala, koji nije uvažio mnoga dokumenta koja o događajima govore onako kako su se oni stvarno i desili.

– Žao mi je što razni mediji i dalje prenose neistine o stradanju u Srebrenici. Na tom području stradali su i Srbi i Bošnjaci i žao mi je što se u svemu tome pozivaju na presude Haškog tribunala, koji je izmišljen sud stvoren da bi se prvenstveno sudilo Srbima – rekla je Rajilićeva, nakon što je profesor na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu Zlatiborka Popov Momčinović za Televiziju N1 iznijela niz neistina i grubih kvalifikacija na račun srpskog naroda, u više navrata tvrdeći da su Srbi počinili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, a pozivajući se na presude Haškog tribunala.

Rajilićeva je naglasila da je na području srebreničke regije stradalo više od 3.000 Srba i da danas postoje svjedoci o tim dešavanjima.

/Srna/

PODIJELI