Uhapšen Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo

0
433
Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković uhapšen je u okviru istrage nezakonitog poslovanja ove institucije u postupku javnih nabavki, potvrđeno je „Glas Srpske „u Tužilaštvu koje vodi istragu.

On se navodno sam javio policiji, nakon čega je lišen slobode.

Juče su u istoj akciji uhapšeni vlasnik turističke agencije „Travel for fan“ Saša Marković, direktor firme „Promeding“ Dragan Dubravac i direktor „Prokontrola“ Slavko Bojić. Zeljković juče nije pronađen pa se smatralo da je u bjekstvu.

-Zeljković će biti ispitan kao i ostali osumnjičeni nakon čega će biti odlučeno o daljim mjerama protiv njih – rekao je izvor blizak istrazi.

Policija Srpske pod nadzorom Republičkog ružilaštva istražuje Institut za javno zdravstvo   zbog sumnji da je bilo nezakonitosti u radu  u postupcima javnih nabavki zaštitne medicinske opreme u vrijeme pandemije virusa korona.

Po nalogu Republičkog javnog tužilaštva juče su izvršeni pretresi u Institutu i više firmi među kojima je i agencija „Travel for fan“. Sumnja se da je ova firma i još neke nezakonito nabaljala opremu,a radi se o više miliona vrijednim ugovorima.

PODIJELI