Uhapšen falsifikator

0
1309

Muškarac iz Prnjavora čiji su inicijali E.Đ. /48/ uhapšen je zbog sumnje da je falsifikovao isprave, a policija je saslušala veći broj svjedoka, te pronašla predmete koji će biti dokazi u krivičnom postupku.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je tokom akcije pod nazivom “Dokument”, na osnovu naredbe Osnovnog suda Prnjavor, izvršen pretres stambenih objekata na dvije lokacije na području opština Prnjavor i Derventa.

Tokom pretresa pronađeno je i izuzeto ukupno 170 različitih predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pronađeni su 91 matrica za izradu diploma, pečati, diplome, mobilni telefoni, štampači, prazne hartije sa pečatom, svjedočanstva o završenim srednjim i osnovnim školama, različita uvjerenja o imovinsko-pravnim odnosima, o zdravstvenom stanju, ugovori o radu, vrijednosti nekretnina i drugi dokumenti pogodni za falsifikovanje.

Prnjavorčanin E.Đ. je osumnjičen da je počinio krivična djela falsifikovanje isprava i posebni slučajevi falsifikovanje isprave.

U CJB navode da je saslušan veći broj svjedoka i prikupljeno je dovoljno dokaza koji ukazuju da postoje osnovi sumnje da je E.Đ. izvršenim krivičnim djelima ostvario veliku materijalnu korist, a i svojim falsifikovanim dokumentima omogućio nezakonito ostvarivanje prava većem broju građana iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Markanovićeva je rekla da su hapšenje pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva izvršili pripadnici Policijske stanice Prnjavor i Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka u saradnji sa Policijskom stanicom Derventa.

Osumnjičeni E.Đ. danas će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka-podružna kancelarije Prnjavor, na dalje postupanje.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju ovih krivičnih djela, kao i identifikovanju ukupnog broja lica kojima su falsifikovana dokumenta i njihove eventualne odgovornosti.

srna

PODIJELI