Uhapšen zbog prijetnji tužiocu Nataši Božićković

0
261

Goran Nović iz Dervente je uhapšen zbog prijetnji opasnih po život upućenih tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Doboj Nataši Božičković, javlja Srna.

Prema navodima pomenute agencije, osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i on će tokom dana biti predat u nadležnost republičkom tužiocu.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske na području Dervente lišili slobode N.G. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

“Osumnjičeni je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje opasne po život okružnom tužiocu u Doboj, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji tužilac obavlja”, navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su prilikom pretresa na više lokacija na području opštine Derventa pronađeni predmeti i dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupku.

Hapšenje je izvršeno pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanig kriminala.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here