UHAPŠENI DILERI U PRNJAVORU

0
1027

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su na području Prnjavora i Laktaša Vaskrsija Tošića i Zorana Ćustića, osumnjičene za krijumčarenje i prodaju droge.
Hapšenje je izvršeno po nalogu Tužilaštva BiH, a u okviru akcije “Alpe” koja je rezultat višemjesečne koordinisane istrage koju su vodili Tužilaštvo BiH i MUP Republike Srpske.

Tošić i Ćustić osumnjičeni su da su određeno vrijeme tokom ove godine krijumčarili i prodavali kokain na području Prnjavora, Banjaluke, Laktaša i drugih mjesta, te prodavali krivotvorene novčanice od 100 i 500 evra.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su kokain prodavali za oko 2.000 evra za 50 grama odnosno 4.000 evra za 100 grama droge, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ova akcija rezultat je dobre i koordinisane saradnje Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske, a sa ciljem procesuiranja osoba osumnjičenih za teška krivična djela, kojima se narušava bezbjednosna situacija i sigurnost građana u svim krajevima BiH, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo će ispitati osumnjičene nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

Istraga u predmetu kodnog naziva “Alpe” nastavlja se. SRNA

PODIJELI