UKAZANO NA ŠTETNOST VOŽNJE POD DEJSTVOM ALKOHOLA

0
320

Preventivna aktivnost “Niti jedna čaša prije vožnje” realizovana je danas u Prnjavoru, gdje su podijeljeni leci, a ulicama je prošlo vozilo sa upozorenjem na štetnost vožnje u alkoholisanom stanju.

U Auto-moto društvu Prnjavor rekli su Srni da se ova kampanja tradicionalno održava u decembru, uoči praznika, kako bi se uticalo na vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod uticajem alkohola jer su tada smanjene njihove psiho-fizičke sposobnosti i čime postaju direktna prijetnja za bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Akcija je sprovedena u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srpske i Auto-moto savezom Srpske.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za osam mjeseci ove godine u Srpskoj se dogodilo 5.737 saobraćajnih nezgoda, u kojima su smrtno stradala 63 lica, dok su teške tjelesne povrede zadobile 293 osobe, kao i da su vozači koji su upravljali vozilom pod uticajem alkohola uzrokovali 730 saobraćajnih nezgoda.

/SRNA/

PODIJELI