Ukoliko niste u formi ovo su vježbe za početnike

0
328

Svi jednom moraju da krenu od nule kada je riječ o treningu. Sjajno je kada neko može da uradi 50 trbušnjaka kao od šale, ali za početnike, vježbe za ravan stomak su često pravo mučenje.

Zato je savjet da ukoliko riješite da zategnete mišiće stomaka najprije počnete s vježbom koja je namijenjena upravo početnicima.

Najlakša verzija trbušnjaka pomaže da se mišići trbušnog zida postepeno aktiviraju i da ojačaju, tako da omogućavaju da se kasnije rade i zahtjevnije vježbe.

Trbušnjaci koje može da uradi svako izvode se tako što se legne na leđa i saviju noge, a prsti ruku oslone na potiljak. Spajajte lijevi lakat sa desnim koljenom, a desni lakat sa lijevim koljenom. Na ovaj način uradite nekoliko ponavljanja, a zatim ponovite još tri serije. Trudite se da svakog dana povećavate broj ponavljanja, a kada vam ovakvi trbušnjaci postanu laki, počnite sa težim varijacijama.

Leđa i stomak

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa podižite suprotnu nogu i ruku dok ne dođu u istu visinu. Ponovite vježbu po 10 puta jednom rukom i nogom u tri serije.

Podizanje koljena

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne s podlogom. Naizmjenično podižite lijevo pa desno koljeno, težeći da njima dodirnete ruke. Radite u što bržem tempu podižući 15 puta nogu. Ponovite još u dvije serije.

Izdržaj

Oslonite se na laktove i na nožne prste. Napravite ravnu liniju od svog tijela, tako što ćete da zategnite stomak i zadnjicu. Gledajte u pod i neka vam vrat bude prirodni nastavak linije cijelog tijela. Brojte do 30, a zatim se opsutite. Ponovite vježbu u još dvije serije.

Skokovi

U stojećem položaju savijte ruke u laktovima, tako da su podlaktice paralelne sa podlogom. Skočite savijajući koljena dok ne dodirnu opružene dlanove. Ponovite skok 10 puta u tri serije.

Opružanje

Oslonite se na šake i na nožne prste. Zategnite stomak i zadnjicu, pa polako rukama “šetajte” ka naprijed, sve dok se skoro ne spustite do podloge, pa se potom vratite nazad. Ponovite po pet puta u tri serije.

(novosti.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here