Ukrali točkove s parkiranog automobila

0
890

U sarajevskom naselju Stup su ukradeni točkovi s parkiranog automobila marke Citroen. Krađa se desila tokom noći sa ponedjeljka na utorak ispred zgrade Tibra.

Redakciji Klixa se javio vlasnik automobila koji je kazao da je besmisleno govoriti kako je život u glavnom gradu Bosne i Hercegovine siguran sve dok se dešavaju ovakve krađe.

“Šta god da kažu o sigurnosti u gradu lažu, sinoć su mi točkove ukrali. Policiji je uredno prijavljeno, a oni su samo slegli ramenima i rekli ‘Šta ćeš prijatelju kad ih tužioci puštaju’. To je sramota”, rekao nam je ogorčeni vlasnik automobila.

Dodao je da se ovakve krađe često dešavaju ispred zgrada na Stupu, te da je sramotno da na 10.000 stanovnika, koliko živi u novoizgrađenim stambenim zgradama, nema policijska stanica u blizini.

“U Hadžićima ima manje stanovnika, a imaju policijsku stanicu. Mora se hitno nešto uraditi, sagledati realno stanje, a ne pričati napamet i govoriti da je ovdje sigurno živjeti. Ne znamo hoćemo li moći otići na posao dok ne dođemo do parkinga, jer ne znamo hoćemo li zateći automobil na parking mjestu”, kazao je oštećeni građanin Sarajeva.

klix

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here