ULIČNA TRKA PRNJAVOR: POBJEDNICI LILA BOM I ALBERT ONUI /FOTO/

0
325

Kenijac Albert Onui i Mađarica Lila Bom pobjednici su 24. Međunarodne ulične trke koja je danas održana u Prnjavoru.

Kenijac Onui nakon proglašenja rekao je u izjavi novinarima da je trka bila dobra, da je srećan zbog pobjede i obećao da će se i dogodine vratiti u Prnjavor.

Lila Bom, šampionka Mađarske na 5.000 i 10.000 metara, rekla je da je trka bila zahtjevna, staza dosta brza i izrazila zadovoljstvo pobjedom jer ne preferira ulične trke, već više trči na stazi, zbog čega joj trka u Prnjavoru predstavlja veliko i novo takmičarsko iskustvo.

Organizator trke je Atletski klub „Prnjavor“ čiji je predsjednik Željko Petrović precizirao da su održane ukupno 24 trke uz učešće više od 1.500 takmičara.

„Jedna fantastična priča. U glavnim trkama seniora i seniorki nastupilo je više od 125 takmičara iz devet zemalja, po prvi put došli su atletičari iz SAD i Bjelorusije. Kvalitet je podignut na najviši nivo, imali smo jednu od najjačih trka na Balkanu na 5.000 metara što je diktirao i rast nagradnog fonda, vidjeli smo u Prnjavoru plejadu svjetskih trkača“ , naglasio je Petrović.

On je napomenuo i da je veliki broj sugrađana svojim dolaskom dao podršku klubu koji ove godine obilježava 30 godina postojanja kao i samoj manifestaciji .

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je ovo najmasovnija i najvažnija sportska manifestacija u Prnjavoru i ujedno završna manifestacija u kalendaru obilježavanja Dana opštine.

„Zahvalnost Atletskom klubu ‘Prnjavor’ , Željku Petroviću i njegovoj porodici koji iz godine u godinu preuzimaju dodatu odgovornost kako bi trka bila što bolja i kvalitetnija“ , rekao je Tomaš.

Održavanje 24.Međunarodne ulične trke u Prnjavoru svojim dolaskom podržao je i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Klokić je uputio čestitke organizatorima, a svim učesnicima poželio da se ugodno osjećaju u Prnjavoru i da ponesu lijepe uspomene.

„Veoma sam ponosan na ovakve događaje, manifestacija koja će iduće godine obilježiti četvrt vijeka dobija sve veću podršku i grada i Republike“ , rekao je ministar Klokić.

Glavnoj trci na 5.000 metara prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo učenika osnovnih i srednjih škola, trka cicibana, kao i trka zadovoljstva.

Trka je i ove godine imala humanitarni karakter jer će sredstva od prodaje startnih brojeva biti uplaćena Dnevnom centru „Neven“ za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Generalni sponzor trke je preduzeće „Komerc Mali“, a generalni pokrovitelji opština Prnjavor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Foto: A.Atić

PODIJELI