UMIRAĆEMO OD TEMPERATURNOG ŠOKA: Ljudima će PUCATI SRCE kada se temperatura sa 35 spusti na 17 stepeni!

0
939

Temperaturni šok koji će nas zadesiti narednih dana može biti veoma opasan po naše zdravlje, upozoravaju lekari koji tvrde da će i najzdravijim ljudima biti teško

Vrućine, visoke temperature

Foto-ilustracija: Foter.com / Chris JL

KAKAV ŠOK! Danas i sutra u Srbiji temperatura će ići i do 35 stepeni, a onda će se za nepuna 24 sata spustiti za čak 15 stepeni! Lekari kažu da ni najzdravijima neće biti lako, a kamoli hroničnim bolesnicima!

Meteorolozi upozoravaju da se ni nakon te drastične promene vreme neće stabilizovati i da će nastaviti da oscilira, pa će tako u nedelju 10. maja biti preko 30 stepeni, a subjektivni osećaj biće kao da je 38, dok će u ponedeljak biti samo 17!

SPREMITE SE ZA TROPSKE DANE: U Srbiji danas 32 stepena, sutra još i više. Evo kada će biti NAJTOPLIJE!

Zdravko Mijailović, kardiolog sa VMA kaže za “Naše novine” dateški i hronični bolesnici moraju striktno da se pridržavaju upustva lekara.

Foto: Tanjug

SRBIJU ČEKA TEMPERATURNI ŠOK: Sa 33 stepena na 20, a evo kad će se ovo dogoditi!

– Vremenska klackalica najteže će pasti bolesnicima sa oslabljenom levom komorom srca, onima koji su preživeli infrakt pa su sada nestabilni, kao i onima sa opasnom aritmijom i anginom pektoris. Budući da u momentu kada temperatura dostigne 35 stepeni ljudski krvni sudovi se rašire, a onda kada temperatura u kratkom roku padne oni se skupe, što je jako opasno – kaže on.

Lekar naglašava da bi i zdravi ljudi mogli da osećaju tegobe, kao što su bolovi u mišićima i kostima, vrtoglavicu, naglo promene raspoloženja, umor, pospanost, itd. /telegraf/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here