UPLAĆENA SREDSTVA ZA IVANINO LIJEČENJE Fond solidarnosti će snositi troškove u Parizu

0
520

Čitav iznos, potreban za nastavaka liječenja male Ivane Bjelogrlić (3) iz Istočnog Sarajeva, čija je sudbina potresla Republiku Srpsku, uplaćen je na račun njene porodice, potvrđeno je za Srpskainfo u Fondu solidarnosti za lečenje dece iz RS u inostranstvu.

– Prema predračunu, Klinike za dječiju onkologiju “Gustav Rosi” u Parizu, upravo toliko je potrebno za Ivanino liječenje. Kao i svim dosadašnjim slučajevima, i kada je u pitanju mala Ivana Bjelogrlić, Fond izmiruje ukupan iznos potreban za lečenje – pojasnila je za Srpskainfo direktorka Fonda solidarnosti Jasminka Vučković, podsjećajući da je za manje od dvije godine, koliko djeluje, Fond solidarnosti RS obezbijedio novac za liječenje više od 150 djece.

Malena Ivana Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva već godinu dana bori život. U septembru prošle godine dijagnostikovan joj je tumor bubrega, koji se nastavio širiti na druge organe, čak i nakon operacije. Godinu dana djevojčica se liječila u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci i sa majkom boravila u Roditeljskoj kući. Prije dvadesetak dana nalazi su pokazali da se bolest širi i od tada traje bitka s vremenom.

Crveni krst u Istočnom Sarajevu, te porodica i prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju za prikupljanje novca za Ivanino liječenje, iako je iz Fonda solidarnosti RS poslat jasan signal da će liječenje, čim se završi procedura, ukoliko budu ispunjeni uslovi, biti u potpunosti plaćeno iz sredstava ovog Fonda.

Procedura u Fondu solidarnosti RS je okončana u rekornom roku: porodica je potrebnu dokumentaciju kompletirala u petak, potom su se o zahtejvu izjasnila stručna komisija, Upravni odbor Fonda solidarnosti RS je dnio odluku i novac je danas uplaćen.

Kako nezvanično sazanjemo, humanitarci će uskoro objaviti koliko su novca za Ivanino liječenje prikupili, mimo Fonda solidarnosti RS, i kako će taj novac biti usmjeren.

(Srpskainfo)

PODIJELI