Upravo ću umrijeti: Euforija joj se pretvorila u noćnu moru kada je shvatila da joj se padobran ne otvara (FOTO) (VIDEO)

0
529

Mlada Australijanka Ema Keri (25) pre pet godina doživela je nesreću u kojoj je umalo izgubila život. Dok je bila na odmoru u Švajcarskoj, poželela je da se oproba kao padobranac, ali na prvom i jedinom letu koji je izvela zajedno sa instruktorom, povredila je kičmu jer im se padobrani nisu otvorili kako treba.

Kako kaže, bila je oduševljena kad su iskočili iz helikoptera, ali i da nije znala šta može da očekuje, jer je to bio njen prvi skok.

– Osetila sam da smo malo usporili, ali padobran nije bio iznad nas tamo gde bi trebalo da bude, a moj instruktor mi nije odgovorao. Što smo bili bliže tlu, shvatila sam da je nešto nije u redu – rekla je Ema

Padobran se zapetljao i obavio oko vrata instruktora, koji se zbog toga onesvestio. Približavali su se tlu velikom brzinom, a padobran im je bio samo delimično otovoren.

Sledeće čega se seća, kako kaže, bilo je da leži na zemlji, licem okrenutim ka tlu, dok joj je onesvešćen čovek i dalje bio pričvršćen za leđa.

Pokušala je da ga pomeri, kako bi se oslobodila, a onda je usledio šok. Nije mogla da pomeri noge.

Tih nekoliko minuta straha i bola koje je preživela, nikada neće zaboraviti.

Prilikom pada, Ema je povredila kičmu i zbog toga je naredna četiri meseca provela u bolnici. Na kratko je bila vezana za kolica, ali upornost joj se isplatila i ponovo je stala na noge.

Prošla je kroz nekoliko operacija i danas može ponovo da hoda, ali iako se nakon svih komplikacija dobro oseća, lekari su joj predočili da bi, zbog posledica koje su ostale nakon nesreće, u starosti mogla ponovo da završi u kolicima.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

PODIJELI