“Upućujem Vam izraze izuzetnog poštovanja”

0
469

Predsjednik Francuske Emanuel Makron zahvalio je predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za poruku solidarnosti koju je poslao nakon požara u katedrali Notr Dam u Parizu.

– Znam da je požar, koji se dogodio 15. aprila, izazvao izuzetne emocije u BiH, kao i u Francuskoj u skladu sa simbolom koji predstavlja Notr Dam za hrišćane i našu zajedničku evropsku kulturu – istakao je Makron u pismu zahvalnosti upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Makron je naglasio da je njihova ambicija da za pet godina obnove Notr Dam.

On je dodao da su tokom svoje istorije gradili gradove, luke, crkve, i da ih je mnogo gorjelo ili je uništeno ratovima, revolucijama ili greškom ljudi, ali su svaki put obnovljeni.

– Zahvaljujući ponovo za poruku solidarnosti i podrške, upućujem Vam izraze izuzetnog poštovanja – naglasio je Makron u pismu Dodiku.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je dan nakon požara u katedrali Notr Dam, 16. aprila, uputio pismo podrške predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu i francuskom narodu, izrazivši najdublje žaljenje zbog tragedije koja se dogodila sa katedralom Notr Dam i izrazio nadu da će to remek djelo gotičke umjetnosti biti obnovljeno kao što je velikim dijelom učinjeno nakon što je izgorio biser srpske duhovnosti Hilandar na Svetoj gori.

Dodik je ocijenio da je Notr Dam jedan od najvažnijih simbola evropske kulture i predstavlja prvorazrednu vrijednost, ne samo za francuski narod već i sve nas kojima je stalo do hrišćanskog nasljeđa koje je temelj našeg identiteta./Srpskainfo/

PODIJELI