Uručena zaštitna medicinska oprema vrijedna 192.931 KM

0
525

Šef kancelarije Delegacije EU u Banjaluci Stefano Donati uručio je direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću zaštitne maske i odijela, vrijednosti 192.931 KM.

Oprema sadrži 412.500 hirurških maski, 41.250 zaštitnih “FFP2” maski i 18.720 zaštitnih odijela.

Zeljković je istakao značaj donirane opreme, koja će, kako je rekao, doprinijeti većoj zaštiti medicinskih radnika u borbi protiv virusa korona.

– Ova oprema će imati značaj u periodu pripreme zdravstvenih radnika za vakcinaciju. Oprema će biti raspoređena prema zdravstvenim ustanovama u skladu sa njihovim potrebama – rekao je Zeljković u Banjaluci.

On je zahvalio EU za velikodušnu donaciju, kao i cijeloj zdravstvenoj javnosti za razumijevanje za Republiku Srpsku, kada je riječ o donacijama lične zaštitne opreme, koja će biti iskorištena u zdravstvenim ustanovama.

Donati je rekao je da je cilj da se zdravstveni radnici adekvatno zaštite na radnim mjestima, te izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da Institutu u Banjaluci uruči ovu značajnu opremu.

On je naveo da je EU do danas donirala Republici Srpskoj zaštitnu medicinsku opremu vrijednu oko 1,9 miliona evra.

– Prošlo je već godinu dana od pojave pandemije virusa korona, ali, nažalost, još nismo izašli iz te situacije i pandemija je uticala na živote ljudi u cijelom svijetu, te ćemo zajednički nastaviti da se borimo protiv nje – istakao je Donati.

/SRNA/

PODIJELI