Uručeni sertifikati “Tri zlatne zvjezdice”

0
316

Institucijama i glavnom sponzoru Međunarodne ulične trke u Prnjavoru, koja se povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor tradicionalno održava u martu već 19 godina, danas su uručeni sertifikati Evropske atletske federacije “Tri zlatne zvjezdice”.

Predsjednik Atletskog kluba “Prnjavor” Željko Petrović sertifikate je uručio načelniku opštine Prnjavor Darku Tomašu, predstavnicima preduzeća “Komerc-Mali”, kao generalnom sponzoru trke, Domu zdravlja, čiji su doktori za vrijeme trke raspoređeni kod staze u slučaju potrebe da se zbog povreda ukaže pomoć takmičarima, i Policijskoj stanici u Prnjavoru, koja je zadužena za obezbjeđenje staze.

“Nakon 11 godina u Evropskom atletskom i Svjetskom atletskom kalendaru i dvije godine sa nivoom od `Jedne zlatne zvjezdice`, sada smo sa nagradnim fondom i pratećom organizacijom uspjeli dostići `Tri zlatne zvjezdice`, što znači da je kvalitet trke podignut na skoro maksimum”, kaže Petrović.

On je istakao da jedan mali klub ne može sam podnijeti kompletnu organizaciju.

“Dugujemo zahvalnost svim sponzorima i prijateljima ove trke kojih ima dosta. Stekli smo veliko povjerenje ljudi i oni nas podržavaju godinama” , rekao je Petrović.

Devetnaesta Međunarodna ulična trka “Prnjavor 2018” , u organizaciji Atletskog kluba “Prnjavor” , biće održana 30. marta.

Predviđene su trke u muškoj konkurenciji za juniore i seniore na 5.000 metara, u ženskoj za seniorke i juniorke na 3.000 metara, kao i 18 pratećih trka od predškolskog uzrasta do trka srednjoškolaca.

Trka će i ove godine imati humanitarni karakter, a novac prikupljen prodajom humanitarnog startnog broja biće uručen Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven” iz Prnjavora.

Evropska atletska federacija na osnovu ispunjenih standarda dodjeljuje jednu, tri i pet zvjezdica organizatorima velikih manifestacija. Jedna zvjezdica dodjeljuje se za odličan nacionalni i dobar međunarodni nivo, tri zvjezdice za odličan međunarodni nivo i pet zvjezdica za vrhunski nivo.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here