Usorac očekuje rješenje za uvođenje prelevmana na uvoz mlijeka iz EU

0
1062

U Sarajevu je počeo sastanak zvaničnika Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i BiH koji bi trebalo da razgovaraju o aktuelnim problemima u sektoru mljekarstva.
Savjet ministara BiH zadužio je prošle sedmice Generalni sekretarijat da organizuje ovaj sastanak, kome prisustvuju predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerko Ivanković Lijanović i savjetnik ministra finansija i trezora BiH Miodrag Kudić.

Sastanku prisustvuju i direktori Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro DŽakula i Direkcije za evropske integracije Nevenka Savić, predstavnik Ministarstva inostranih poslova Bih Osman Topčagić i drugi predstavnici nadležnih institucija BiH, Srpske i FBiH.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac rekao je juče Srni da očekuje da će na današnjem sastanku biti pronađeno rješenje za uvođenje prelevmana na uvoz mlijeka iz EU i da će mljekari odustati od blokade graničnih prelaza, najavljene za sutra.

Upravni odbor Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske najavio je za sutra blokadu graničnih prelaza u BiH, da bi izdejstvovali uvođenje prelevmana prilikom uvoza mlijeka iz EU, koji guši domaću proizvodnju.

Nakon sastanka, koji se održava u zgradi zajedničkih institucija BiH, biće izdato saopštenje, rečeno je Srni u Savjetu ministara BiH. /SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here