Usorac- Sutra se očekuje rješavanje problema

0
1214

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske Vladimir Usorac očekuje da će na sutrašnjem sastanku zvaničnika sa entitetskog i nivoa BiH biti pronađeno rješenje za uvođenje prelevmana na uvoz mlijeka iz EU i da će mljekari odustati od blokade graničnih prelaza, najavljene za 12. novembar.

Usorac je rekao Srni da bi sastanku trebalo da prisustvuju i premijeri i ministri iz Republike Srpske i Federacije BiH, što govori da su poljoprivrednici uspjeli mobilisati vlast na rješavanje ovog problema.

“Mi imamo podršku svih, ali nemamo rješenje. Međutim, nama treba rješenje, a ne podrška”, rekao je Usorac.

Upravni odbor Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske ranije je za 12. novembar najavio blokadu graničnih prelaza u BiH, da bi izdejstvovali uvođenje prelevmana prilikom uvoza mlijeka iz EU, koji guši domaću proizvodnju.

Savjet ministara BiH zadužio je ranije Generalni sekretarijat da za sutra sazove sastanak zvaničnika sa entitetskog i nivoa BiH na kojem će biti razgovarano o problemu u sektoru mljekarstva.

Na sastanak bi trebalo da budu pozvani predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda, ministri spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić, finansija i trezora Nikola Špirić, inostranih poslova Zlatko Lagumdžija, premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Željka Cvijanović i Nermin Nikšić, te ministri zaduženi za poljoprivredu. /SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here