Uspjeh karijere prnjavorskog tenisera

0
1464

Možda i najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu teniske karijere, ostvario je 14-godišnji član Teniskog kluba “Olimp 2000” iz Prnjavora Dražen Petrović.

Petrović je proteklih dana boravio u Skoplju, gdje je igrao na međunarodnom turniru iz serije “Tennis Europe” turnira, na kojem je osvojio odlično treće mjesto.

Put do polufinala Prnjavorčanin je započeo samouvjereno, porazivši u prvom kolu tenisera iz Turske Atahana Ayetina 6:0, 6:0. Ništa bolje nije prošao ni 12 nosilac, Makedonac Berko Bugarki, kojeg je Petrović u drugom kolu pobijedio 6:3, 6:2. U osmini finala sa druge strane mreže stajao je Lazar Radenković iz Srbije. Neizvjestan prvi set, na kraju je otišao na stranu Radenkovića, kojeg je nakon taj brejka osvojio 7:6. U nastavku meča, teniser iz Prnjavora uspjeva da se vrati u život, meč preokreće u svoju korist, te na kraju slavi sa 2:1 u setovima.

Velika borba viđena je i u četvrtfinalom obračunu, u kojem je protivnik Prnjavorčaninu bio četvrti nosilac Luka Stefanović, koji je “položio oružje”, nakon dva seta. 7:5, 6:3, glasio je krajnji rezultat meča, kojeg je Petrović riješio u svoju korist.

Do finala je trebalo još jednu prepreku preći, ipak ovog puta perspektivni teniser to nije uspio. U polufinalnom meču, koji je trajao nešto više od 3 časa, bolji od Dražena Petrovića, bio je teniser iz Srbije Uroš Jović, koji je slavio 6:4, 2:6, 6:4.

Plasmanom u polufinale ovog prestižnog turnira stigli su i novi bodovi, sa kojima će Petrović značajno popraviti svoj plasman na rang listi tenisera do 16 godina.

Prnjavor.info – Z. Ančić

PODIJELI