Uspješno završen 8. Međunarodni rukometni turnir “Mika 2022” (FOTO)

0
199

Uspješno smo organizovali i završili 8. Međunarodni rukometni turnir “Mika 2022” Prnjavor. Za tri dana Turnira u Prnjavoru i Derventi odigrano je 76 utakmica. U tri starosne kategorije učestvovalo je ukupno 34 ekipe iz Mađarske i cijelih krajeva Bosne i Hercegovine. Naš Tunir i Prnjavor je posjetilo preko 500 mladih rukometaša, preko 50 trenera, plus koordinatori omladinskih selekcija, vozači, roditelji i navijači. Rukometni klub Sloga i Prnjavor bili su tri dana centar rukometnih dešavanja i organizatori jednog od najkvalitetnijih rukometnih turnira za mlađe selekcije. Nakon velikih borbi koje su trajale preko 30 sati u dvorani Sloga i preko 10 sati u dvorani u Derventi dobili smo šampione po kategorijama.

➡️2009/10
🏆3️⃣🥉 RK Gračanica
🏆2️⃣🥈 RK Čelik Junior Zenica
🏆1️⃣🥇 RK Izviđač Ljubuški

➡️ 2007/08
🏆3️⃣🥉 RK Bijeljina
🏆2️⃣🥈 RK Izviđač Ljubuški
🏆1️⃣🥇 RK Konjuh Živinice

➡️2005/06
🏆3️⃣🥉 RK Konjuh Živinice
🏆2️⃣🥈 RK Gračanica
🏆1️⃣🥇 RK Izviđač Ljubuški

Veliko hvala svima što su došli u Prnjavor i bili dio ove velike, lijepe i pozitivne priče. Hvala svim učenicima koji su nam došli iz Budimpešte, Ljubuškog, Živinica, Gračanice, Zenice, Banja Luke, Cazina, Bijeljine, Brčkog, Zvornika, Kotor Varoši, Laktaša, Dervente, Tešnja, Teslića, Kozarske Dubice, Ade…
Hvala trenerima koji su bez ijednog incidenta vodili sve utakmice, sudijama, delegatima, doktorima i svima koji su bili uključeni u ovu veliku organizaciju 8. Međunarodnog rukometnom turnira “Mika 2022” Prnjavor.

Posebno hvala opštini Prnjavor i načelniku Tomašu koji su podržali manifestaciju kao generalni pokrovitelji. Hvala svim sponzorima koji su upotpunili i pomogli mnogo organizaciju: Tvornica obuće BEMA Banja Luka, Leburić komerc, Fortuna marketi, Dis eurostandard, Topling, Mesna industrija Trivas, GoPack, Kuća zdravlja dr Marjanović, Otkup sekundarnih sirovina kod Sanele, Tehnoplast i Tehnoprint. Hvala i mojim volonterima, mojim rukometašima iz kluba, roditeljima, snimateljima utakmica i svim prijateljima koji su podržali i pomogli održavanje 8. Međunarodnog rukometnog turnira “Mika 2022” Prnjavor.

Na kraju moram samo napisati da sam ponosan na sve koji su bili dio organizacije i da smo ovakvu manifestaciju uspjeli realizovati na najbolji način. Ponosan sam da je RK Sloga Prnjavor ugostio najbolje rukometne klubove Bosne i Hercegovine, kao i prijatelje iz Mađarske. Zadovoljstvo je čuti da smo uspjeli organizovati jedan od najkvalitetnijih omladinskih rukometnih turnira i da su svi učesnici izrazili želju da ponovo dođu u Prnjavor.

Hvala svima! Idemo dalje!

PODIJELI