USPOSTAVLJEN SAOBRAĆAJ NA DIONICI KLAŠNICE – PRNJAVOR

0
1069

 

Na dionici Klašnice – Prnjavor, gdje je u mjestu Tutnjevac došlo do saobraćajne nezgode, uspostavljen je saobraćaj za putnička vozila, dok je za teretna vozila još aktuelna zabrana, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Saobraćaj se na ostalim putevima u Republici Srpskoj odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na učestale odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i preporučuju sporiju i oprezniju vožnju.

Sa gradilišta u Johovcu večeras će se od 20.00 časova vršiti prevoz vangabaritnog tereta na relaciji Johovac – Doboj – Mel Karuše, pa se vozačima skreće pažnja da na toj dionici voze opreznije, te da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na regionalnom putu Bušletić – Modriča počelo je proširenje mosta na potoku Dusa, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Radovi će se izvoditi do 26. juna, a alternativni pravac za vrijeme obustave je magistralni put Doboj – Modriča.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tona i autobuse preko pet tona na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Radi deminiranja terena biće izvršena privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – granica Republike Srpske i Federacije BiH /Brusnica/, na lokalitetu “Kladar Donji dva”.

Povremene obustave saobraćaja neće biti u dane vikenda i praznika, a na snazi je do 25. avgusta.

Zbog sanacije klizišta na kosini pored autoputa Gradiška – Banjaluka, na lokalitetu Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj saobraćajnoj traci autoputa.

Na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske Rača – Rača, zbog rekonstrukcije Savskog nasipa na lokalitetu Rača saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske /Brod/ – Granični prelaz Brod saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz moguća kraća zadržavanja.

Zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema, od 7.00 do 18.00 časova saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, na dionicama magistralnih puteva Nova Topola – Klašnice jedan i lokacija /Novi Grad/ – Novi Grad jedan, granica BiH/Hrvatske.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će saobraćaj biti obustavljan povremeno svaki puni čas po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Jednom saobraćajnom trakom saobraća se na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović, na mjestu klizišta.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva – Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra.

AMS Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske do kraja maja provodi akciju “Ne kucaj, da se ne bi zakucao” kojom se želi ukazati na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju, s naglaskom na one koji koriste mobilni telefon dok voze.

Zbog radova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na graničnom prelazu Brčko – Gunja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. /SRNA/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here