Utvrđen kalendar svih događaja povodom Dana grada Prnjavor

0
178

Utvrđen je kalendar svih događaja povodom obilježavanja 24. marta –  Dana grada Prnjavor, koji će, kao i prethodnih godina obuhvatiti niz manifestacija. Prnjavorčane, između ostalog, očekuje koncert grupe Garavi sokak, promocija romana Steve Grabovca, revija pozorišnih predstava. Centralna manifestacija jeste Svečana sjednica Skupštine Grada Prnjavor, koja će biti održana 24. marta.

Festivalom zajedništva, u okviru kojeg će biti izvedena pozorišna predstava „Prnjavor, naš“, u izvođenju Dramske scene SPKD „Prosvjeta“  i Omladinskog centra iz Prnjavora, u četvrtak, sedmog marta, počinju svečanosti povodom obilježavanja Dana grada Prnjavor. Vikend u Prnjavoru biće u znaku Međunarodnog turnira u tekvandou.

“I ove godine Tekvando klub “Prnjavor” povodom obilježavanja Dana grada održaće sportsku manifestaciju – 20. Prnjavor open, to je jubilarna manifestacija. Nadam se da ćemo, kao i svake godine biti dobri domaćini i da ćemo ugostiti veliki broj takmičara i klubova, a već su nam najavljeni klubovi iz Dubrovnika, Zagreba, Novog Sada, kao i iz Sarajeva”, rekao je predsjednik Tekvando kluba “Prnjavor” Branislav Njegovan.

U Prnjavor u ponedjeljak, 11-og marta dolazi i Stevo Grabovac, dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji objavljeni roman u prošloj godini. Samo dan kasnije, biće održan koncert grupe „Garavi sokak“. Biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi. A, kao dobar domaćin, Prnjavor će po dvadeset peti put ugostiti elitne atletičare ali i rekreativce u okviru Međunarodne ulične trke, koja je predviđena za 7. april.

“Očekujemo naravno i ove godine takmičare iz Etiopije, Kenije, kao i iz svih zemalja regionai Evrope. Digli smo to na jedan izuzetno veliki nivo i nadam se da će uz pomoć grada Prnjavora ova manifestacija i dalje rasti i ići uzlaznom putanjom. Želim da se, ovom prilikom zahvalim gradu Prnjavor, koji je u protekloj godini obnovio maltene sve ulice kojima idu ulične trke, tako da sada imamo jedan izuzetno lijep tepih za naše trkače iz Evrope, Azije, Amerike i naravno Afrike”, kaže predsjednik Atletskog kluba „Prnjavor“ Željko Petrović.

U periodu od sedmog marta do sedmog aprila biće organizovano oko 20-ak manifestacija, kulturnog, sportskog i zabavnog karaktera, podsjećaju iz Gradske uprave.

“Svakako centralna manifestacija jeste svečana sjednica Skupštine grada, koja će biti održana 24. marta. Tog dana biće služena lturgija i parastos u Spomen hramu na Vučijaku. Takođe, biće položeni vijenci na Spomen obilježje u Šibovskoj. Centralni događaj tog dana jeste svečana sjednica Skupštine grada, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima iz našeg grada”, rekao je predsjednik Skupštine grada Željko Simić.

Tradicionalno će biti organizovana i revija pozorišnih predstava, kao i smotra folklora u oganizaciji SPKD „Prosvjeta“. Izlazak na Motajicu predviđen je za 31. mart. Istog dana biće održana i audicija za dječije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, dok će sedmog aprila, pored ulične trke, biti i pohod na Ljubić, u organizaciji Planinarskog društva „Korak više“.

TV K3 / Foto: Aleksandar Atić

PODIJELI