Utvrđene manifestacije povodom obilježavanja Dana opštine Prnjavor

0
461

Na danas održanom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine Prnjavor utvrđene su manifestacije kojima će biti obilježen 24. mart. Predsjednik Organizacionog odbora, Željko Simić, istakao je da su programom obuhvaćeni sadržaji iz društvenog, kulturnog i sportskog života, te da su ove godine u martovske sadržaje uvrštene i dvije nove manifestacije.

“Ove godine 28. događaja biće posvećeno obilježavanju Dana opštine Prnjavor, 24. marta, a nove su manifestacije “Ljubić 2020” , u organizaciji Planinarskog društva “Korak više” i predavanje profesora Rajka Rajovića u Centru za kulturu” kazao je Simić i pozvao stanovništvo da prisustvuje martovskim svečanostima.

Martovske manifestacije počinju 5. marta ( četvrtak) prezentacijom projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” koja će biti održana u Domu kulture sa početkom od 12:15.

I ove godine planiran je Međunarodni turnir u tekvondou “Prnjavor open” u sportskoj dvorani Sloga 14, marta od 10:00 časova, kao i oppštinska smotra folklora u organizaciji SPKD “Prosvjeta” koja će biti upriličena 22. marta, u Centru za kulturu, od 19:30 časova.

Takođe, 23. i 24. marta planiran je 10 Regionalni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma, dok je 27. marta na trgu Srpskih boraca zakazana 21. Međunarodna ulična trka “Prnjavor 2020”  u organizaciji “AK Prnjavor”.

Na dan opštine, 24. marta, biće upriličen parastos i polaganje vijenaca u Spomen hramu na Vučijaku u 9:00 časova, dok će u 13:00 časova parastos biti obavljen u Šibovskoj. Istog dana planirana je i svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor.

Među dešavanjima će se naći i predstave za djecu, događaji humanitarnog karaktera, sajam floristike i druge manifestacije, o kojima će stanovništvo biti obaviješteno  putem sredstava informisanja, a 29. marta planiran je izlazak na Motajicu-Lipe, koji će i ove godine provesti Boračka organizacija opštine Prnjavor. /prnjavorlive.info/.

 

PODIJELI