Uz ove trikove uštedite struju!

0
1120

Da li vam se diže kosa na glavi svakog mjeseca kad vidite račun za struju? Primjenom nekoliko jednostavnih trikova možete umanjiti izdatke za ovu stavku.

* Izaberite pravo posuđe za kuvanje:
Metalno posuđe se brzo zagrijava, ali i hladi. Keramičko, s druge strane, odlično zadržava toplotu, pa na ovaj način možete skratiti vrijeme potrebno za kuvanje.

* Dobro očistite peglu i rernu:

Kad su zaprljani, ovi uređaji rade manje efikasno, pa se potrudite da uvijek budu čisti. Nečistoće na pegli možete jednostavno ukloniti pastom za zube, a kad čistite rernu, posebno obratite pažnju na vrata pećnice.

* Odmrznite zamrzivač:
Što više leda imate u zamrzivaču, više energije će mu biti potrebno da postigne odgovarajuću temperaturu. Kada primijetite da se stvorilo mnogo leda, odmah odmrznite uređaj.

* Odzračite radijatore :
Riječ je o ispuštanju viška vazduha kako bi radijatori mogli da griju do maksimuma. Za ovo će vam biti potreban poseban ključ ili šrafciger koji ćete lako nabaviti.

* Napunite frižider flašama vode:
Ne otvarajte često frižider jer tako ulazi topao vazduh. Ali, ako je frižider pun, hladnom vazduhu je potrebno više vremena da „pobjegne“, pa ako nemate dovoljno namirnica, napunite uređaj flašama vode./Nezavisne novine/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here