Uz samo tri stvari jedite šta hoćete i budite fit

0
406

Možda niste od onih ljudi koji zbog genetike mogu da se izvuku i da jedu sve i svašta, ali postoji i za vas rješenje, i to u vidu tri jednostavne stvari koje vam dozvoljavaju da jedete šta hoćete i budete fit.

To su precizne strategije kojima su se mnogi borili protiv svoje “loše” genetike, i to tako što su jeli svoje omiljene ukuse, slane ili slatke i koje god požele.

Bilo da ste skloni debljanju ili ne, metabolizam usporava kako starite – to je naučna činjenica. Ako ste spremni, možete da radite protiv toga.

*Osnovne navike

Većina se zanese brinući o velikim strategijama iako nisu savladali čak ni osnovne.

Kratki, intenzivni ili kardio treninzi, gluten ili bez glutena – ove odluke potencijalno mogu da vam pomognu u ostvarivanju ciljeva. Ali ovo ništa ne znači dok ne savladate osnove.

Za početak, pratite tri jednostavne stvari koje vam dozvoljavaju da jedete šta hoćete i budete fit, pa možete preći i na napredni nivo ako želite.

Osnovne navike treba savladati na početku.

U prve tri spadaju sljedeće:

  • pijte vodu,
  • jedite povrće,
  • naspavajte se.

Vode pijte po preporukama u odnosu na vašu težinu, povrća jedite pet do sedam porcija dnevno, a spavajte konzistentno sedam-osam sati. Ako ne stižete, šest sati je svakako minimum.

*Dosljednost

Da biste osjetili benefite tri jednostavne stvari koje vam dozvoljavaju da jedete šta hoćete i budete fit, važno je da budete dosljedni. Do rezultata ćete prije stići uz skroman plan koji možete savršeno da pratite nego uz savršen koji možete da pratite pomalo.

Ako ne možete da pratite plan, nećete doći do rezultata. Zato je sjajno pravilo 80/20: radite stvari koje znate da treba da radite 80 odsto vremena, pa se razmazite preostalih 20 odsto.

Nekad je to lakši trening, nekad isprobavanje novog slatkiša ili još jedna kugla sladoleda – šta god poželite. Zahvaljujući ovoj ideji, tri jednostavne stvari koje vam dozvoljavaju da jedete šta hoćete i budete fit još su lakše za praćenje.

*”Mršava masa”

Ako želite da se oslobodite masnoća, dobijete mišiće, ubrzate metabolizam, a sve to dok jedete omiljenu hranu – izgradite takozvanu mršavu masu. Potrebni su vam samo pravi trening i ishrana.

Za trening je savjet da se postepeno podiže sve veća težina tegova, a za ishranu da u nju i dalje uključujete sve namirnice i ukuse.

Tri jednostavne stvari koje vam dozvoljavaju da jedete šta hoćete i budete fit zaista su jednostavne, ali njihov značaj je nezamjenljiv.

/Nezavisne/

PODIJELI