Vandali uništili »krivi sat« u Banjaluci

0
1476

Nepoznati počinioci noćas oko 01.30 časova srušili su „krivi sat“ na Trgu Krajine. Prema riječima očevidaca omanja grupa vandala iz za sada neutvrđenih razloga uništila je ovaj simbol zemljotresa, koji je Banjaluku zadesio davne 1969.godine.

Banjalučanin čiji su inicijali M.S. (1990.)  uhapšen je nakon što je noćas u centru Banjaluke oštetio “Krivi sat”, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.Osumnjičeni je 45 minuta poslije ponoći na Trgu Krajine oštetio “Krivi sat”, a policija ga je ubrzo uhapsila, prenosi Srna. O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva. Kriminalistička obrada nad licem M.S. još je u toku, nakon čega će biti pušten na slobodu.

Protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari. “Krivi sat” se nalazi u strogom centru grada i pokazuje vrijeme kada je Banjaluku 1969. godine zadesio razorni zemljotres. Sat čije se kazaljke ne pomijeraju podignut je kao spomen-obilježje na taj nemili događaj.

Osuda uništavanja sata

Povodom oštećenja sata, koji na Trgu Krajine pokazuje vrijeme kada je Banju Luku 1969. godine, pogodio razorni zemljotres, gradonačelnik Banjluke Slobodan Gavranović najoštrije je osudio ovaj vandalski čin. On je apelovao na sugrađane da nadležnim službama odmah prijave kada primjete ovakve ili slične negativne pojave.

Nadležni iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izdali su nalog da se sat privremeno ukloni, te da se utvrdi stepen oštećenja. Nakon toga, sat će biti popravljen i vraćen na isto mjesto.

PODIJELI