Vapaj doktora i roditelja zbog opasnog izazova: Molimo vas ne palite se

0
483

Nakon idiotskog “Tide Pod” izazova početkom ove godine, čini se da je stigao još jedan luđački izazov koji se širi među tinejdžerima na internetu.

Zove se “Vatreni izazov” u kojem tinejdžeri sami sebe pale vatrom.

Britanski ljekari i bolnice izdali su i zvanično saopštenje u kojem mole ljude da ne rade ovo, zbog porasta broja tinejdžera koji im dolaze sa ozbiljnim opekotinama.

Posebno je ozbiljno u Velsu, gdje sve više spaljenih tinejdžera dolazi u bolnicu – neki su imali tako ozbiljne povrede da su ih mašine održavale u životu.

Džeremi Jarou, estetski hirurg Moriston bolnice rekao je:

“Shvatam da su mladi ljudi izloženi velikom pritisku da budu što popularniji na internetu, a ta popularnost rate zbog suludih izazova kao što je ova. Ali, pojedini koji su probali ovaj izazov moraće cijeli život biti na terapijama ili su im ostali strašni ožiljci.”

Priča o ovom izuzetno ozbiljnom problemu izazovu došla je u javnost u avgustu ove godine, kada se 12-godišnja djevojčica iz Detroita zapalila. Njen život je bio ugrožen i bila je zamotana zavojima od glave do nožnih prstiju. Njena majka, Brendi Ovens, rekla je da je djevojčica bila s dvoje prijatelja u sobi, a onda se začula mala eksplozija.

“Dotrčala je vrišteći, gorjela je od glave do koljena”, ispričala je tad njena majka, uz poziv YouTubeu da zabrani objavu ovih videa.

(Radiosarajevo.ba)

PODIJELI