Vasić: Vukota Govedarica izvrgava ruglu sebe i svoje birače

0
287

Politički analitičar Rajko Vasić smatra da nepriznavanjem izbornih rezultata kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica izvrgava ruglu sebe, svoje birače, sistem glasanja i parlamentarnu demokratiju u Srpskoj.
Vasić je konstatovao da su Govedaricu i kandidata Saveza za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića strani mentori ubijedili da će pobijediti.

“Vukota Govedarica je izgleda baš bio ubijeđen da će pobijediti i sada nakon nekog šoka ide okolo i nosi zastavu ‘ja sam predsjednik’. Objašnjenje može da bude u tome što je on nekapacitiran za dužnosti koje je dobio – predsjednika SDS-a i kandidata za predsjednika Srpske”, rekao je Vasić.

On je poručio da su izbori bili regularni i demokratski, te da sada nema smisla osporavati rezultate koji su prognozirani i prije izborne kampanje.

Najave pojedinih opozicionih političara da neće prihvatiti poslaničke mandate, Vasić je ocijenio kao nastavak devastacije Narodne skupštine Republike Srpske i parlamentarne demokratije, što su pokazali kada su blokirali rad Narodne skupštine.

On je rekao za RTRS da PDP i SDS pokušavaju da nametnu neki drugi sistem u Republici Srpskoj, osim parlamentarizma, ali da im za to nedostaje podrška birača.

Komentarišući Ivanićevu izjavu da su za njegovog protivkandidata Milorada Dodika glasali birači u seoskim područjima, Vasić je rekao da Ivanić ponižava i dijeli birače i pravi segregaciju koja je nerazumljiva i nije faktička.

“Podjela birača po bilo kojem osnovu je nedopustiva, to je potcjenjivanje birača i ljudi koji o politici i vrijednosti Mladena Ivanića i svih nas znaju mnogo više nego što mislimo”, naglasio je Vasić.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here