Vasković nije došao na saslušanje

0
244

Novinar i bloger Slobodan Vasković nije se jutros pojavio da svjedoči u Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva.

On je bio pozvan da svjedoči i iznese saznanja o svojim tvrdnjama da je vrh MUP-a RS umiješan u ubistvo Davida Dragičevića. Umjesto toga, Vasković je objavio novi blog u kojima je iznio nove teške optužbe.

Spomenuto tužilaštvo uputilo je prošle sedmice javni poziv Slobodanu Vaskoviću na saslušanje u svojstvu svjedoka. Saslušanje koje je bilo zakazano za danas u devet sati, poslano je zbog Vaskovićević tvrdnji o umiješanosti pripadnika MUP-a RS u krivično djelo teško ubistvo.

U službenom pozivu je navedeno i da, ukoliko se ne odazove niti opravda svoj izostanak, može biti naređeno njegovo dovođenje putem sudske policije ili kazna od 5.000 maraka.

Iz tužilaštva je ranije saopšteno da Vasković “očigledno izbjegava lično primiti poziv”, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, pa je odlučeno da mu se poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja, “kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi sa njegovim pozivanjem”.

Vasković je na svom blogu uputio svojevrsan odgovor glavnom republičkom tužiocu Miodragu Bajiću, a u kojem mu je poručio da javni poziv na saslušanje nije u skladu sa zakonom.

(mondo.ba)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here