VASKRS U PRNJAVORU – SMOTRE,SAJAM HRANE,KONCERT “RIBLJE ČORBE”,DZINOVSKO JAJE…

0
712

U okviru programa obilježavanja značajnih datuma i događaja,Kabinet načelnika opštine organizovaće u naredna četiri dana brojne sadržaje posvećene proslavi Vaskrsenja Hristovog.Na  Trgu srpskih boraca u Prnjavoru sutra (četvrtak)  u 10 časova biće otvoren mini sajam hrane i pića,proizvođača s područja prnjavorske opštine.

Na Trgu će biti izloženo i dinovsko vaskršnje jaje,visine  220 cantimetara,koje će ukrasiti polaznici Dječijeg vrtića “Naša radost” iz Prnjavora, rekla nam je Lidija Kalenjuk portarol Kabineta načenika opštine.

Na dan praznika u sali Doma kulture,od 16 ;asova  biće održan koncert folklornih sekcija SKPD “Prosvjeta”,a na Trgu tradicionalno tucanje jaja i izbor najtvrđih i najljepše ukrašenih jaja.

-U nedjelju uveče,od 22 časa na Trgu srpskih boraca počinje koncert popularne muzičke grupe “Riblja čorba”,koji će pratiti i veliki broj gostiju iz susjednih opština,kaže portparol Kabineta načelnika opštine,Lidija Kalenjuk-Milijaš. (na slici)

Vaskrs će biti obilježen u nedjelju ujutro  molitvama u srpskim pravoslavnim crkvama,kao i grko-katoličkim i ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi  u Hrvaćanima.

prnjavorlive.info

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here