Vatrogasci u kući pronašli ugljenisano tijelo žene

0
1117

U kući u dobojskom naselju Bešlagića brdo nađeno je ugljenisano tijelo žene, a pretpostavlja se da se radi o vlasnici Edini Bešlagić (57) koja je živjela sama u kući.

Tijelo ženske osobe našli su vatrogasci koji su izašli na intervenciju nakon dojave da je izbio požar u kući.

Obzirom da je tijelo ugljenisano, obdukcijom će biti utvrđen identitet, ali mještani i komšije vjeruju da se radi o Bešlagićevoj.

Po njihovim riječima, neposredno prije požara, koji je primećen u ponedeljak u 0.58, čula se jaka eksplozija.

– Odmah nakon toga kuća je počela da gori. Unutra je sve potpuno izgorjelo, pa i stolarija. Nije ostalo ništa, samo zidovi, a dio njih unutra se urušio – pričaju mještani ovog dobojskog naselja.

Od siline eksplozije, kako tvrde mještani, dio prozora i vrata je izbijen i odletio je nekoliko metara oko kuće.

Po njihovim riječima, žena je živjela sama, a prije dva dana nestalo joj je drva za ogrev. Zato pretpostavljaju da se grijala improvizovnom peći na plin, te da je plinska boca izazvala požar.

Vatra se proširila veoma brzo po svim prostorijama u kući.

U Policijskoj upravi Doboj su rekli da je oko 0.55 prijavljeno da je u ulici Gornji Šušnjari izbio požar u kući vlasništvo  E.B.

– U požaru, koji su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, unutrašnjost kuće je u potpunosti izgorela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Uviđaj je u toku – rekli su u Policijskoj upravi U Doboj.

Vatrogaci su požar potpuno stavili pod kontrolu u 2.50.

– Čula sam sirene u noći. Pogledala sam kroz prozor napolje i vidjela veliki plamen. Nisam mogla odmah da procijenim gdje je požar, a onda sam čula da je bio kod Edine. Priča se da su njeno tijelo našli u prostoriji gdje je bila ta plinska peć. Velika je ovo tragedija za sve nas koji smo je poznavali – ispričala je jedna od mještanki Gornjih Šušnjara.

Za nastradalu komšije imaju smo lijepe riječi. Kažu da je bila skromna, susretljiva i da ju je komšiluk poštovao i volio.

(EuroBlic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here