Vaučer od 100 KM građani će moći iskoristiti jednom u toku 2020.

0
487

Ministar trgovine i turizma Suzana Gašić prisustvovala je juče sastanku sa predstavnicima turističkih agencija, ugostitelja – pružaoca usluge smještaja i Područne privredne komore Banjaluka, na kojem je razgovarano o mogućnostima uvođenja turističkih vaučera za subvencionisano plaćanje smještaja u Republici Srpskoj.

“Razgovarano je o načinu i uslovima korišćenja vaučera, kriterijumima za dodjelu vaučera, kao i drugim pitanjima od značaja za realizaciju ovog projekta”, navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine i turizma RS.

Potvrđeno je da će biti raspisan javni poziv putem kojeg će se dostavljati prijave radi učešća u realizaciji dodjele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj, kao i javni poziv koji će biti upućen građanima koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srpske.

“Pravo učešća na javnom pozivu imaće ugostitelji i turističke agencije koji ispunjavaju određene uslove koji će biti navedeni podzakonskim aktom, a pravo na prijavu za dodjelu vaučera imaće svaki punoljetni građanin koji ispunjava uslove koji će biti propisani podzakonskim aktom”, navedeno je u saopštenju.

Takođe, vaučer u iznosu od 100 KM korisnik će moći jednom u toku 2020. godine koristiti za plaćanje usluge smještaja u ugostiteljskom objektu za smještaj van mjesta njegovog prebivališta.

Na sastanku je navedeno da će sredstva za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj biće korišćena iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

“Cilj uvođenja vaučera je podsticanje razvoja turizma u Republici Srpskoj i podrška ovoj grani privrede, kao i motivisanje domaćih turista da godišnji odmor provedu u svojoj zemlji”, zaključak je sastanka, koji je održan u prostorijama Područne privredne komore Banjaluka.

/Nezavisne/

PODIJELI