Veče atletike Republike Srpske

0
259
U Sokolcu je proteklog vikenda održana redovna godišnja Skupština Atletskog saveza Republike Srpske.  Pored redovnih izvještaja o radu Atletskog saveza Republike Srpske birano je i upražnjeno mesto člana Izvršnog odbora Atletskog saveza Republike Srpske, na koje mesto je došla Vesna Tomić iz Trebinja.
U nastavku Skupštine održano je  tadicionalno Veče atletike gdje su izabrani najbolji pojedinci po kategorijama, najbolji treneri i klubovi u 2021. godini.

U kategoriji najboljih mlađih juniorki  izabrana je Kristina Stojković iz Atletskog kluba “San” iz Prnjavora. Kristina je ovim priznanjem na najbolji način zaokružila svoju najbolju atletsku sezonu do sada u kojoj je popravila svoje lične rekorde na 100 m, 200 m, 300 m i na 400 m i dva puta nastupala za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Prvenstvu Balkana i Ekipnom prvenstvu Evrope, kao i za reprezentaciju Republike Srpske na 1. Svesrpskom kupu.

Atletski klub “Prnjavor”  dokazao je da je sa svojim rezultatima jedan od vodećih klubova u Republici Srpskoj. Čak četiri trofeja stigla su u prnjavorski Atletski klub.

Za najbolju seniorku i atletičarku Republike Srpske za 2021. godinu je proglašena naša Jelena Gajić. U kategoriji cicibana za najboljeg je proglašen naš član Filip Radulović. Takođe naš trener i trener Jelene Gajić, profesor Vladimir Jakovljević je proglašen za najboljeg trenera u 2021 godini u Republici Srpskoj.

Naš klub je po bodovanju proglašen za treći klub u Srpskoj iza Borca i Banja Luke. Ovom manifestacijom je završena jedna od najuspješnijih sezona za Atletski klub “Prnjavor” u dugogodišnjoj istoriji kluba. U narednom periodu očekuju nas dvoranska takmičenja u Beogradu.

Iz AK “San” zahvaljuju se generalnom sponzoru Darjanu Đuriću i njegovoj firmi Prokop inženjering d.o.o. , koji im omogućuju odlaske na takmičenja ove godine.
PODIJELI