VEĆE PENZIJE VEĆ U JULU

0
390

Penzioneri u Republici Srpskoj dobiće junsku penziju uvećanu za 2,5 odsto, a ovu odluku Vlada Srpske donijeće na sjednici u ponedjeljak, saznaje “Srpskainfo”.

Ovo dodatno povećanje značiće da su za vrijeme mandata premijera Republike Srpske Željke Cvijanović penzije u Srpskoj uvećane za ukupno 20 odsto.

Novo povećanje penzija za 2,5 odsto na mjesečnom nivou zahtijevaće dodatni iznos od 2,2 miliona KM, odnosno 13,5 miliona KM do kraja godine.

Cvijanovićeva je ranije potvrdila da će penzije rasti i sa novom vladom, odnosno i nakon izbora.

“To će se dešavati u kontinuitetu na način da su penzioneri sigurni da će svaki put dobiti penzije na vrijeme i da će svakih nekoliko mjeseci uslijediti povećanje. Niko nema koristi od povećanja od deset odsto ako se to sad desi i onda tri mjeseca čekate svoju penziju”, rekla je premijerka Srpske.

Ona je naglasila da je to scenario od kojeg ona apsolutno bježi i koji nije htjela ni da dogovara niti da provodi zato što je to nerealno.

“Kroz nekoliko koraka, u mom mandatu za četiri godine došli smo do povećanja penzija od 20 odsto. Imamo plan kako se ide dalje, ali ne želim da sistem bacimo na koljena zato što smo dali nerealna obećanja”, naglasila je Cvijanovićeva.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here