VEČERAS doček Pravoslavne Nove godine

0
412

Građani i vjernici koji Novu godinu obilježavaju po Julijanskom kalendaru, sutra uveče dočekuju Pravoslavnu novu godinu. Prema tradiciji, Pravoslavna nova godina dočekuje se uz moleban u hramovima, a u nekim lokalnim zajednicma organizovan je doček uz muziku i vatromet.

U Banjaluci će građane u Pravoslavnu 2022. godinu uvesti pjevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević, koja će održati koncert 13. januara u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci od 21 čas.

Prije koncerta Danice Crnogorčević, nastupiće Pavlina Radovanović iz Orahovca sa Kosova i Metohije, ANIP “Veselin Masleša”, KUD “Pelagić”, hor “Jedinstvo” i grupa “Dar”.

U Derventi doček počinje u 21,00 na platou preko puta Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice. Nastupiće izvorne grupe iz Dervente, zatim bend “Markato”, a u 23,20 biće služen moleban u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

U ponoć je predviđen vatromet i obraćanje gradonačelnika Milorada Simića.

U Prnjavoru neće biti organizovanog dočeka ispred hrama Svetog velikomučenika Georgija, ali će biti služen moleban i u ponoć vatrometom ozvaničen ulazak u Pravoslavnu novu godinu.

U Stanarima će građani Pravoslavnu Novu godinu dočekati uz pjesme narodne pjevačice Ćane, a u Brodu uz koncert “Amadeus benda”.

(TV K3)

PODIJELI