VEČERAS KRVAVI MJESEC, EVO ŠTA NE BISTE SMJELI DA RADITE

0
1105

Zagrebački astrolog Anđelka Subašić, koja se specijalizirala za poslovnu i političku astrologiju, a koja među klijentima ima i stranačke i državne dužnosnike, privrednike i bankare, tumači kako astrolozi vjeruju da pun Mjesec u Ribama snažno utiče na čovjekovo fizičko, ali i psihičko stanje.

 

Naučnici su odavno ustanovili da pun Mjesec ima poseban utjecaj na ljudsko ponašanje, a ovaj koji će se vidjeti danas, 29. avgusta, biće, u razmaku od svega nekoliko sati, istovremeno najtamniji i najsvjetliji pun Mjesec ove godine.

Riječ je o prirodnoj pojavi koju astrolozi nazivaju Krvavi Mjesec ili Supermjesec, a neki čak smatraju kako nagoviještava svojevrsnu apokalipsu. Ima li u tome istine i kako astrolozi zapravo tumače njegovo djelovanje na čovjeka, upitali smo ovu zagrebačku astrologinju.

“Čovjek i Zemlja neodvojivi su dio beskonačnog svemira. Zemlja živi u zajedničkom ritmu s drugim planetima, a najsnažnije je povezana sa svojim satelitom Mjesecom. Plimni uticaj Mjeseca je velik zbog njegove blizine Zemlji. Pun Mjesec, zbog reflektovanja sunčevih zraka, obasjava površinu Zemlje. Iako mi to ne vidimo, na isti način i Zemlja obasjava Mjesec. Ta pojava se zove ‘pepeljasta svjetlost’. Najpoznatiji uticaj Mjeseca je dokazano onaj na plimu i oseku, što je još davno objasnio naučnik Marko Antonio de Dominis.

Mjesec svojim gravitacijskim utjecajem privlači zemljinu površinu okrenutu prema njemu više nego središte Zemlje pa tako uzrokuje dizanje okeana. Na drugoj strani dolazi do otpuštanja vodene mase okrenute od Mjeseca pa tako dolazi do ritmičkog uzdizanja i spuštanja vodene površine. Plima i oseka utiču na mnoge biološke procese”, tumači astrolog dodajući da je dokazano da je u vrijeme punog Mjeseca povećana fermentacija stoga ne savjetuje buteljiranje vina u tom razdoblju.

“Pun Mjesec utiče i na stepen zgrušavanja krvi, odnosno produžuje krvarenja (izbjegavajte operacije do 1.septembra). Školjke oštrige se otvaraju i hrane upravo kada Mjesec prolazi iznad njih” objašnjava astrolog, te dodaje da pun Mjesec utiče na naša psihološka, ali i fizička stanja: povećava emotivnost, melankoličnost, plačljivost i nervozu. “Pogodan je za začeće, no treba izbjegavati operacije i čuvati se krvarenja”, savjetuju astrolog.

  /index/
PODIJELI